tiistai 29. marraskuuta 2011

Lainasin Kirjastosta taas lisää Nuottikirjoja

Edelliset kirjat uusin kätevästi netissä maanantaina.  Enkä malttanut viime viikon soittoharjoituksissa (Kaksi kitaristia nyt vain) olla ottamatta lisää.  Tällä kertaa:

Vi Sjunger mera   200 s.  Finlands Svenska folkmusikinstitut 1996
Eestlase Lauluvara  192 s.   Suur Eesti Raamatuklubi  Tallin 2001

Lisäksi 2 Jazz-opusta CD-levyjen kera, joista en taida lopulta kostua mitään:
Classic Songs from the BLUE NOTE Jazz Era. n 18 laulua, kukin kolmeen kertaan,
Bb, Eb ja bassonuoteilla.
Swing Swing Swing, 9 laulua samoin kolmeen kertaan eri sävellajeissa.
Pianosoinnutuksesta ja pimputtelusta ilman sanoja on vaikea kitaristin saada mitään irti.  Jazzin tuntemukseni on vähäinen, eikä se taida nytkään lisääntyä...  ainoa keino olisi ehkä kuunnella nuo kappaleet YouTubesta ja katsoa sitten, saisiko niistä jotakin irti kitara-laulu-yhdistelmällä.

Mutta nuo kaksi muuta tarjoavat todella paljon mukavaa soitettavaa.  Ruotsalaisessa kirjassa on dekkarikoossa hyvin selkeälukuiset nuotit ja soinnut ja lähes kaikki järkevissä sävellajeissa.

Ja Eestlase Lauluvara on kirja, josta sanat eivät riitä kertomaan.  Siinä on mm. lukuisia tunnettuja iskelmiä Eestiksi, mm. joitakin Irwinin kappaleita.  Myös monia meri- aiheisia Eestiläisiä lauluja, jotka ovat minulle ennestään tuntemattomia.  Tämä kirja on minulla ollut aikaisemminkin lainassa.   Mutta nyt kiireellä harjoittelemaan, sillä ilta 8 jälkeen on syytä jo hiljentyä hieman...

Ei kommentteja: